Iduće godine još 50 „socijalnih“ stanova

522

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Markom Aćićem, obišli su danas gradilište u naselju Ada na kojem je nedavno počela izgradnja 50 stanova iz programa neprofitnog socijalnog stanovanja.

Radojičić je rekao da postoji veliki broj potencijalnih korisnika ovih stanova. On je istakao da Grad Banja Luka u ovom projektu učestvuje kroz dodjelu zemljišta za izgradnju objekta i izgradnju komunalne infrastrukture.

V.D. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić, kazao je da ukupna vrijednost investicije iznosi 2,55 miliona maraca i da će objekat biti gotov u spetembru 2021. godine.

  • U skladu sa akcionim planom sekretarijata, počela je izgradnja dvije lamele u kojima će biti smješteno 50 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica. Radi se o dijelu regionalnog stambenog programa, a posebno zahvaljujemo svim donatorima koji su omogućili gradnju ovih stanova, prije svega EU – naveo je Aćić.

U okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u naselju Kuljani je prije dva mjeseca useljeno 48 porodica izbjeglih, povratnika i interno raseljenih lica.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!