Davidović: Za rad sportskih saveza izdvojeno 200.000 KM

393
Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je Ministarstvo ove godine izdvojilo 200.000 KM za rad sportskih saveza u Srpskoj, što je više za 130.000 KM u odnosu na prošlu godinu.

Davidovićeva je navela da će u skladu sa potrebama sportskih saveza biti napravljen novi plan raspodjele tih sredstava, jer onaj koji je napravljen početkom godine nije mogao da se realizuje zbog epidemije virusa korona.

– Republički štab za vanredne situacije dozvolio je održavanje takmičarskih aktivnosti, te ćemo uskoro dobiti uputstva i preporuke na koji način da se takmičenja realizuju, s obzirom na epidemiološku situaciju, a kojih će se organizatori morati pridržavati – rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je, nakon sastanka sa predsjednikom Rukometnog saveza Republike Srpske Marinkom Umičevićem, rekla da ovaj savez ima punu podršku Ministarstva kada je riječ o njegovom funkcionisanju na nivou BiH.

Umičević je naveo da je za pomoć i podršku rukometnim klubovima, kojih u Savezu ima oko 50, neophodno oko milion KM.

– Trenutno je upitan opstanak Rukometnog kluba Leotar iz Trebinja u Premijer ligi BiH, jer nisu sigurni da li će imati povoljnu finansijsku situaciju, iako nije riječ o velikim iznosima. Nadam se da ćemo riješiti taj problem – rekao je Umičević.

On je upozorio da su potrebna mnogo veća ulaganja u klubove, kako bi mogli adekvatno da se suprotstave klubovima iz Federacije BiH.

Predsjednik RK Leotar Vladan Šegrt rekao je da se rukovodstvo ovog kluba suočilo sa finansijskim problemima, te da je uzrok vanredna situacija, koja je narušila sistem finansiranja sporta u zemlji.

“Smatramo da ne možemo biti konkurentni iduće sezone u Premijer ligi, te smo najavili istupanje iz nje, mada još uvijek nismo donijeli konačnu odluku”, rekao je Šegrt.

Predsjednik RK Borac Saša Kondić rekao je da je rukovodstvo Kluba započelo pregovore oko učešća u Seha ligi, ali da je evidentno da je ona skupa, te da je potrebno napraviti plan i budžet kako da se to realizuje.

– U ovom trenutku nismo u mogućnosti da učestvujemo u ovoj ligi i da budemo klub koji može da se ravnopravno bori u takmičenjima i da pruži kvalitetan rukomet – rekao je Kondić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!