Šeranić: Od nas zavisi kada će virus proći

362
Virus će proći, ali kada ne mogu odgovoriti, jer sve zavisi na koji način ćemo se ponašati, rekao je u Trebinju ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, načelnicima hercegovačkih opština i zdravstvenim radnicima ovog dijela Srpske.
Šeranić u Trebinju - Foto: RTRS

Šeranić u TrebinjuFoto: RTRS

On je dodao da je svjestan činjenice da je ovakvo stanje mnogima dosadilo i da bi željeli da se vrate da žive kao prije 1. marta, ali okolnosti diktiraju drugačiju praksu, pa će svi morati da nađu neku “novu rutinu”.

Šeranić je rekao da situacija sa širenjem virusa korona varira od područja do podučja, ali da je pod kontrolom.

– Zajedništvom iz svega možemo bolje i brže izaći – poručio je on.

Na sastanku sa ministrom Šeranićem u Trebinju je dogovoreno da zdravstveni radnici iz čitave istočne Hercegovine pomognu ljubinjskom Domu zdravlja koji je pod velikim pritiskom posljednjih dana.

Šeranić je podsjetio da je kroz reorganizaciju rada bolnica jedan broj pacijenata zaraženih virusom korona smješten u bolnicu u Foči, te da je u toku osoposobljavanje kapaciteta bolnice u Istočnom Sarajevu, gdje se vrši rekonstrukcija dijela objekta, za potrebe pacijenata iz ovog dijela Srpske.

– Direktor bolnice u Nevesinju Velibor Milivojević je zadužen da uradi procjenu stanja starog objekta bolnice u Nevesinju, da vidimo šta je potrebno da bi se taj objekat mogao staviti u funkciju buduće kovid bolnice za istočnu Hercegovinu, kako bi se pripremili za novu sezonu gripa od oktobra do aprila naredne godine – istakao je on.

Šeranić je istakao da su turisti, bez obzira odakle dolaze u Republiku Srpsku, dužni da se ponašaju po pravilima koja su preporučena u Srpskoj, jer će se na taj način smanjiti rizik širenja virusa u zajednici.

– Naš cilj je da privreda i turizam u Trebinju žive, ali ako se ne poštuju preporučene mjere, a situacija sa virusom korona se bude pogoršavala, nemamo šta, nego uvoditi restriktivnije mjere na osnovu preporuka struke – poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!