Od 1. avgusta najboljim studentima biće omogućeno da odrade pripravnički staž

351
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да ће студентима генерације са два јавна универзитета од 1. августа бити омогућено да уђу у систем и одраде приправнички стаж како би могли да стекну услове да добију и радна мјеста.

Вишковић је констатовао да је ово добра мјера Владе Републике Српске и нагласио да ти млади људи, најбољи студенти са свих факултета универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, треба да буду окосница развоја Српске у будућем периоду.

– Позивам све, који су заинтересовани да такве људе виде у свом колективу и окружењу, да искористе ову прилику и да се одазову програму који ће бити реализован преко Завода за запошљавање, а рок за подношење захтјева је 20. јул – истакао је Вишковић.

Наводећи да је Влада обезиједила новац за реализацију ове мјере, премијер Вишковић је у изјави за Срну појаснио да уколико нека инситутуција, према правилима Завода за запошљавање, не може да аплицира за ова средства, у том случају ће Влада помоћи и издвојити средства за те намјене.

– Наш циљ и приоритет је да нашим најбољим студентима већ од 1. августа буде омогућено да уђу у систем и одраде приправнички стаж – поручио је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада већ раније ушла у програм да студенти генерације са два јавна универзитета имају обезбијеђено радно мјесто због резултата које су постигли својим радом и школовањем и најавио да ће то постати пракса.

– Практиковали смо да то буде крајем марта или почетком априла, али ове године због пандемије вируса корона мало смо пролонгирали и ових дана почињемо са том активношћу у сарадњи са Заводом за запошљавање, тако да ће свим најбољим студентима са два јавна универзитета, без обзира са ког факултета долазе, бити омогућено да одраде приправнички стаж у институцијама Републике Српске и јавном сектору – рекао је Вишковић.

Он је додао да ће Влада Српске наставити са том праксом и у будућем периоду чиме жели да покаже да је одговорна и да води рачуна о младим људима који су показали завидне резултате у току студија.

– Ово је и промоција наших универзитета, а овим показујемо и да неко прати и њихов и рад студената. Та дјеца заслужују да им се Република одужи на овај начин за њихов рад и труд и то ћемо радити и убудуће – закључио је Вишковић.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!