Rajčević pozvao studente u domovima na maksimalan oprez

416

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević pozvao je sve studente smještene u domovima širom Srpske da budu maksimalno oprezni i strogo se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo u vezi sa virusom korona.

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj, Rajčević je studentima poručio da društvene kontakte svedu na minimum, da izbjegavaju javna okupljanja, obavezno nose zaštitne maske i uvijek drže distancu prilikom izvršavanja obaveza na fakultetima.

“Ne smijemo dopustite da se ugroze svi napori koje smo do sada zajedno uložili da obezbijedimo kontinuitet ove akademske godine”, naveo je Rajčević u saopštenju.

On je obavezao sve direktore i osoblje studentskih centara i domova na strogo sprovođenje kućnog reda i svih mjera na sprečavanju pojave virusa korona u ustanovama studentskog standarda.

“Ministarstvo će u saradnji sa inspekcijskim organima kontrolisati stepen izvršenja ovih obaveza i po eventualno utvrđenim nepravilnostima preduzimati zakonom utvrđene mjere”, poručio je Rajčević.

Virus korona je u posljednja 24 časa potvrđen kod još 103 osobe u Republici Srpskoj.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!