NBA otkrio raspored, pakleno za Јokića

1147

NBA liga saopštila je zvaničan kalendar za nastavak sezone 2019/2020.

Takmičarska godina u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nastavlja se 30. jula utakmicama između Nju Orleans Pelikansa i Јute Džez (00.30 po centralno evropskom vremenu) i Los Anđeles Klipersa i Lejkersa (03.00).

Već sljedećeg dana na programu je šest mečeva, a program kreće u 20.30 duelom između Orlando Medžik i Bruklin Netsa, a završava se derbijem teksasa – Hjuston Rokets protiv Dalas Maveriksa (03.00).

Košarkaši Sakramento Kingsa, za koji igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, prvu utakmicu odigraće 31. jula protiv San Antonio Sparsa.

Ovaj duel na programu je u dva sata iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Američke kolege su već izračunale ko ima najteži, a ko najlakši raspored, a Sakramento je negdje u zlatnoj sredini, štaviše ima nešto lakše utakmice od ostalih.

Denver Nagetsi, na čelu sa Nikolom Јokićem, prvi meč odigraće 1. avgusta i to u odličnom terminu za srpske navijače. Od 19 časova Nagetsi će se sastati sa Majami Hitom.

Inače, Denver, koji je obezbijedio plasman u plej-of, ima jedan od najtežih rasporeda jer će se još sastati sa Oklahomom, San Antoniom, Portlandom, Јutom, Lejkersima, Klipersima i Torontom.

Očekivano, najlakši raspored ima ekipa Nju Orleans Pelikansa koja se na svaki mogući način gura u plej-of kako bismo u prvoj rundi vidjeli duel između Lebrona Džejmsa i Zajona Vilijamsona.

NBA sezona prekinuta je usljed pandemije virusa korona i biće nastavljena u Dizni svijetu u Orlandu 30. jula.

Igraće se u tri dvorane u ovom kompleksu, nekim danima biće čak sedam utakmica na programu, a ekipe će odigrati ukupno osam mečeva pred plej-of.

Najboljih sedam obezbijediće plasman u doigravanje, dok će se za osmu poziciju igrati takozvani plej-in turnir ako razlika između osmoplasiranog i devetoplasiranog bude manje od četiri pobjede.

(Sputnjik)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!