Otkazan Adria tur u Banjaluci i Sarajevu

353

Humanitarni teniski turnir Adria tur neće biti nastavljen, odlučio je danas Organizacioni odbor ovog turnira.

Poslije sastanka Odbora, navedeno je da turnir neće biti održan u Banjaluci i Sarajevu.

– Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave – izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On je zahvalio svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva i svima koji su prethodnih dana vrijedno radili na pripremi ovih događaja.

– Cijenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u djelo, čim se za to steknu uslovi – naglasio je Đoković.

On je podsjetio da je ideja Adria tura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

– Ostajemo sada usmjereni na podršku svima onima koji su inficirani Kovid-19 virusom sa željom da se što prije oporave – ističu iz Organizacionog odbora.

Podsjećamo, najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković pozitivan je na virus korona.

Sve je počelo kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je u subotu odustao od daljeg takmičenja na Adria turu, bio pozitivan na testu.

Kasnije su se testitale još 22 osobe koje su bile na turniru u Zadru, i tri su imali pozitivne nalaze, hrvatski teniser Borna Ćorić, trener Grigora Dimitrova, Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Panikio.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!