Česma: Počela gradnja vodovodne mreže za više dijelove naselja

416

U okviru realizacije velikog projekta vodosnabdijevanja „Voda 1“ za više naselja na području grada, danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u drugoj visinskoj zoni Česme.

  • Nastavljamo sa radovima na vodosnabdijevanju u Česmi, a vrijednost ovih radova je oko 120.000 KM – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas prisustvovao početku ovog projekta.

Nova mreža radi se u šest krakova u dužini od 700 metara i obezbjediće stabilno vodosnadbiijevanje za domaćinstva, koja su do sada vodu dobijala sa „javne“ česme.

Radojičić je najavio da bi završetak vodovodne mreže u višim djelovima Česme trebao biti završen tokom ljeta.

  • Vodovod za treću visinsku zonu Česme trebao bi biti završen u julu, a četvrta visinska zona u septembru – kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Česma Miladin Maličević ističe da će, realizacijom više projekata vodosnabdijevanja na području ovog naselja, ove godine više od 500 domaćinstava dobiti vodu.

Projekat „Voda 1“, vrijedan je ukupno 7,8 miliona KM i u okviru njega biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže na široj teritoriji grada.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!