Sarajevo šampion, Borac u Evropi

604

Takmičarska komisija FS BiH donijela je odluku da je završena sezona u Premijer lige BiH. Sarajevo je novi šampion, a banjalučki Borac igraće u kvalifiakcijama za Ligu Evrope. Ekipe Čelika i Zvijezde 09 sele se u niži rang takmičenja. Ove odluke verifikovao je i Izvršni odbor FSBiH.

Na zasjedanju, održanom u Sarajevu, takmičarska komisija FS BiH je proglasila kraj sezone, otkazivanjem preostalih 11 kola Premijer lige BiH, kao i polufinale i finale Kupa BiH.

Za šampiona BiH je proglašen lider šampionata u trenutku njegovog prekida – ekipa Sarajeva koja će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Po ovom stanju na tabeli u Ligu Evrope će Željezničar, Zrinjski i Borac – naglasio je Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije FSBiH.

Vico Zeljković, predsjednik Borca, naglasio je da mu je žao što se šampionat na ovakav način okončao, ali da se odluke moraju poštovati.

Proširenja lige neće biti, pa će ovom odlukom u niži rang takmičenja naredne seone ispasti zenički Čelik i Zvijezda 09, a njihova mjesta zauzeće Krupa i Olimpik.

Odluku Takmičarske komisije da bi bila važeća, morao je da potvrdi Izvršni odbor FS BiH, koji je zasjedao večeras i velikom većinom usvojio je zaključke Takmičarske komisije.

Naredna sezona u Premijer ligi BiH trebalo bi da počne 1. avgusta, ali može doći i do pomjeranja tog termina zbog kvalifikacija za evropska takmičenja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!