OD SUTRA PONOVO PUTNIČKI SAOBRAĆAJ Željeznice RS uvode posebne mjere zaštite

377

Željeznice Republike Srpske (ŽRS) od sutra ponovo uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mjera zaštite.

Iz ŽRS su naveli da do daljeg neće saobraćati putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj-Petrovo Novo-Doboj.

O početku njihovog saobraćanja javnost će biti blagovremeno informisana, napomenuli su iz ŽRS.

Mjere zaštite koje su obavezne da se sprovedu s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa korona odnose se na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u prostore željezničkih stanica i čekaonica, kao i upotrebu maski za lice željezničkog osoblja i putnika.

Obavezno je i fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar, a ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih ovih uputstava je na jedna vrata.

Prilikom rasporeda putnika u vozovima neophodna fizička distanca je upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.

Iz ŽRS su najavili da će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata.

– ŽRS poziva putnike da poštuju propisane mjere da bi svi korisnici željezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja – navodi se u saopštenju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!