Od sutra izdavanje taksi naljepnica

406

Od ponedjeljka 1. juna, počeće izdavanje evidencionog broja, odnosno tzv. taksi naljepnica za svih 265 taksi vozila, koje saobraćaju u Banjoj Luci. Ova naljepnica služi kao dokaz da se radi o registrovanom taksi prevozniku.

Taksi naljepnica se izdaje početkom svake godine sa rokom važenja od godinu dana, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, bilo je odloženo izdavanja ovih potvrda.

Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz, su dužni da istaknu ovu naljepnicu  u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane. Ukoliko se ne postavi, propisana je odgovarajuća novčana kazna.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, građani na ovaj način mogu sami da kontrolišu odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada.

  • Evidencioni broj odnosno taksi naljepnica za 2020.godinu, sa grbom grada, je žuto-crvene boje, na kojoj je crnom bojom naveden evidencioni broj, a sa unutrašnje strane se nalazi hologramska zaštita. Izdavanje je besplatno – zaključili su iz odjeljenja.

Taksi prevoz u Banjoj Luci obavlja devet udruženja i jedno preduzeće.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!