Banjalučki maturanti riješili da sami slave završetak škole

645

Učenici četvrtih razreda srednjih škola u Banjaluci, u sopstvenoj režiji će ove godine proslaviti matursko veče.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, te zabranu okupljanja više od 50 ljudi, maturanti su riješili da sa drugovima iz klupe organizuju izlet ili zabavu u kafiću i tako proslave završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Pokazala je to anketa koju su škole organizovale među maturantima.

– Tražili smo od razrednika povratnu informaciju, da li djeca žele da im škola organizuje matursku proslavu, međutim za đake su ovi uslovi neprihvatljivi. Posebna atrakcija za mlade i jeste tradicionalni defile kroz grad, u svečanim toaletama, uz prisustvo roditelja, rodbine i prijatelja, ali to je u sadašnjim uslovima neizvodivo. Zato se čak 95 odsto njih izjasnilo da žele sami da negdje da organizuju zabavu, svaki razred će se dogovoriti šta najviše vole – izjavio je Ljuban Bajić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Banjaluka koji je juče razmatrao ovu informaciju.

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da škole mogu organizovati proslave matura od 1. juna, u skladu sa mjerama koje su na snazi, odnosno bez prisustva više od 50 ljudi na jednom mjestu. To bi značilo da na zajedničkoj proslavi mogu biti najviše dva razreda. Gimnazija koja ima 12 razreda, po toj logici morala bi organizovati najmanje šest maturskih večeri, piše Srpskainfo.

U Banjaluci ima 13 javnih srednjih škola: Gimnazija, Medicinska, Ekonomska, Elektrotehnička, Tehnička, Tehnološka, Škola učenika u privredi, Građevinska, Poljoprivredna, Ugostiteljsko- trgovinsko-turistička škola, Muzička škola, Centar “Zaštiti me” i Centar za rehabilitaciju sluha i govore, te četiri privatne srednje škole.

Ove godine tako nećemo gledati vesele maturante u parku Petar Kočić i na Trgu Krajine gdje se tradicionalno okupljaju u svečanim toaletama.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!