Vlašić spreman za turiste, u junu se otvaraju hoteli

647

Uprkos pandemiji korona virusa te negativnim posljedicama i smetnjama u poslovanju u oblasti turizma, Vlašić je spreman za domaće i strane turiste, izjavio je direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) Miroslav Matošević.

 Matošević je istakao da će početkom juna hoteli na Vlašiću otvoriti vrata gostima.

“Vlašić, kao jedinstveno i atraktivno turističko odredište u BiH, zbog kvalitete ponude nikada nije imao problema s popunjenošću, pa evo i sada, u ovom neizvjesnom vremenu, već nam dolaze prvi gosti”, kazao je Matošević.

Na temelju informacija iz nekoliko putničkih agencija, Matošević je istaknuo da turisti iz arapskih zemalja nisu otkazali svoje rezervacije za juli i avgust, kao i da hotelijeri imaju mnogo upita i najava dolazaka.

“Bitno je naglasiti da su protekli period, turistički djelatnici iskoristili za uređenje i renoviranje svojih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kao i za unaprjeđenje turističkih ponuda i usluga, te da su poduzeli sve mjere zaštite na sprječavanju širenja korona virusa, kako bi turistima osigurali siguran i ugodan boravak na Vlašiću. Što se tiče poduzimanja mjera zaštite i pridržavanja svih standarda, može se reći da je boravak na Vlašiću siguran”, naglasio je.

Turističke i putničke agencije, kao i druga ugostiteljska i turistička poduzeća spremna su za obavljanje svojih djelatnosti, međutim, kako dodaje, nastavak poslovanja ne zavisi samo od njih, već i od postojeće regulative koja se odnosi na zapreke pri prelasku državnih granica.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!