Obilježavanje krsne slave grada Banjaluka: Počela Spasovdanska liturgija

384

– Liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, jutros je počelo obilježavanje Spasovdana, krsne slave grada.

 

U okviru proslave krsne slave će biti obavljen čin osvećenja slavskog žita i kolača, nakon čega će oko Hrama biti organizovana litija.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, čestitao je svim sugrađanima krsnu slavu grada, kao i svim građanima Beograda i Istočnog Sarajeva koji takođe proslavljaju Spasovdan.

“Ova godina je nažalost obilježena epidemijom virusa korona, ali se nadam da iz krize polako izlazimo. Svi pokazatelji govore da se epidemija smiruje i da smo ovaj izazov prošli, a ono što je ostalo su saniranje ekonomskih i socijalnih posljedica”, kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, na Skupštini grada, koja je održana juče, rečeno je da se uprkos epidemiji nastavlja istim razvojnim putem u Banjaluci.

“Sve do početka krize u gradu je godišnje otvarano od 2.000 do 3.000 radnih mjesta. U tri godine je to jedna mala opština sa novozaposlenih skoro 9.000 ljudi. Nažalost, sada imamo problem zbog epidemije, ali se nadam da ćemo uskoro krenuti opet sa izlaznim putanjom i zapošljavanjem”, naglasio je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik skupštine grada Banjaluka, iskoristio je priliku da svim građanima čestita krsnu slavu grada, Spasovdan, i poželio im, prije svega, mnogo zdravlja.

“Suočavamo se sa epidemijom virusa korona u kojoj smo preduzeli sve moguće aktivnosti kada je u pitanju zaštita javnog zdravlja. Nadam se da ćemo prevazići sve posljedice i da neće biti novih zaraženih, ali, isto tako, da ćemo se, nakon što ovo prođe, vratiti našim redovnim investicionim aktivnostima kakve smo imali prije virusa korona”, dodao je Talić.

Miloš M., mještanin Banjaluke, poručio je da je potrebno obilježavati i slaviti Spasovdan, jer je to slava, ne samo grada, nego svih građana Banjaluke.

“Nakon što prođe epidemija virusa korona,  apelujem da se više okupljamo, družimo, da jedni druge više razumijemo i da više idemo u crkvu”, rekao je ovaj mještanin.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!