Nagradna igra za djecu: Unesite boje u svijet plavog srca!💙

151

 

U saradnji sa umjetnicom i aktivisticom Vanjom Lazić, Centar za životnu sredinu izradio je bojanku “Moje plavo srce” čiji je cilj približavanje rijeka i njihovog značaja našim najmlađima. Bojanka je dio kampanje “Spasimo plavo srce Evrope” koja za cilj ima očuvanje i zaštitu ugroženih vodotokova Balkana. Na ovaj način, kampanja nastoji da afirmiše i lokalne umjetnike/ce kroz kreativno podizanje svijesti o složenom uticaju ljudi na životnu sredinu i neophodnosti njene adekvatne zaštite.

Simbolične ilustracije ukazuju na bitnost vodenog resursa za buduće generacije u BiH te tim povodom, od 18. do 28. maja pokrećemo i nagradnu igru putem Facebook stranice Centra za životnu sredinu u kojoj mogu učestvovati djeca do 10 godina starosti.

Ilustracije iz bojanke će biti postavljene na Facebook stranici Centra za životnu sredinu u izdvojeni album “Bojanka”, a svaka od njih može da se boji uz pomoć besplatnih online aplikacija (npr: www.sumopaint.com), ili jednostavnih alata koje imate na raspolaganju. Sam proces bojenja je zamišljen kao dodatni kreativni dio igre, a koji prepuštamo vama.

Pravila učešća u nagradnoj igri su sljedeća:

  1. U nagradnoj igri mogu učestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine do 10 godina starosti.
  2. Roditelji ili rodbina učesnika moraju podijeliti album “Bojanka” na svom FB profilu, obojiti jednu omiljenu ilustraciju uz pomoć online alata ili štampanjem i bojenjem ručno, te nam tu jednu ilustraciju poslati, u digitalnom format ili kao fotografiju, na e-mail: info@czzs.org
  3. Uz rad, djeca mogu napisati jednu rečenicu na temu: Šta rijeka znači za tebe?Radovi se mogu slati u periodu od 18. do 28 maja.Od 29. maja na Facebook profilu Centra za životnu sredinu objavljujemo album “Dječije plavo srce” sa radovima koje su poslali učesnici uz njihov odgovor na pitanje “Šta rijeka znači za tebe?”Od 29. maja do 9. juna traje “glasanje” putem broja lajkovaPobjednici naše nagradne igre su tri rada koja dobiju najviše lajkova, a koje očekuje prigodna nagrada.
  4. Pozivamo vas da ohrabrite svoje mališane da učestvuju u ovom takmičenju i istovremeno se edukuju o važnosti vodnih resursa kroz zanimljive i zabavne ilustracije.

    Unesite boje u svijet plavog srca i postanite dio naše borbe za očuvanje rijeka!

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!