Laneno sjeme čuva zdravlje i skida kilograme

521

Laneno sjeme čisti organizam od toksina, smanjuje nivo šećera u krvi, ali i umanjuje apetit, pa se preporučuje kao ključna namirnica u regulaciji tjelesne težine.

Od lanenog sjemena se pravi napitak koji pomaže da se na zdrav način mršavi i zadrži dobra forma, dakle bez jo-jo efekta. Ovaj napitak je pun hranljivih materija i smanjuje apetit. Preporučuje se da se pije za doručak i večeru. Po želji može da se zasladi medom. Redovnim uzimanjem doprinosi pozitivnim promenema stanja kože, koja postaje zdrava, zategnutija i elastičnija, a ima moć i da rastvara celulit.

Lanena dijeta se naručito preporučuje osobama koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Takođe, pomaže u liječenju cistitisa i infekcije bubrega, i ima druga pozitivna dejstva na ljudski organizam.

S obzirom na to da laneno sjeme sadrži masne kiseline, one direktno aktiviraju rad lojnih ćelija u telu, pomažući u topljenju viška masti u organizmu.

RECEPT

Da biste napravili napitak od lanenog sjemena, uveče tri kašike sjemena prelijte litrom ključale vode. Ostavite da odstoji u toku noći, u poklopljenoj šerpi. Ujutru procijedite i dobićete gušći, sluzav napitak.

PRIMJENA

Procijeđeni napitak, umjesto za doručak i večeru, može da se pije u toku dana, tri do četiri puta po 150 ml pola sata prije obroka. Napitak se svako veče priprema svjež.

TERAPIJA

Napitak od lanenog sjemena pije se 10 dana, poslije čega se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo do postizanja željenog rezultata. Dosadašnja iskustva pokazuju da je potrebno je tri do pet ovakvih tretmana bi se smanjila tjelesna težina. Važno je i da se pije dosta vode tokom dana.

OPREZ: Lanena dijeta se ne preporučuje kod problema sa jetrom, kao i ako je prisutan kamen u bubregu, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!