Fudbaleri Borca na terenu nakon 62 dana

362

Poslije dva mjeseca pauze zbog pandemije virusa korona fudbaleri Borca ponovo su istrčali na teren Gradskog stadiona u Banjaluci kako bi odradili trening.

Još nije poznato da li će se nastaviti BHT Premijer liga BiH, a kako bi koliko-toliko spremni dočekali eventualni nastavak sezone “crveno-plavi” su danas počeli s treninzima. Igrači su trenirali u tri grupe po osam fudbalera, dok su golmani trenirali odvojeno. Preporuka je da na treninzima bude što manje ljudi, pa su tako danas uz fudbalere tima iz grada na Vrbasu bili samo šef stručnog štaba Vlado Jagodić, treneri, fizioterapeut i ljekar.

“Srećni smo što napokon možemo da radimo na terenu bez obzira što su to manje grupe. Šezdeset dva dana igrači nisu bili s loptom na terenu i tako nešto nismo iskusili do sada, ali najbitnije je da smo krenuli. Zadovoljan sam. U naredna tri dana će raditi tri grupe, a možda ćemo povećavati brojno stanje pa grupe svesti na dvije”, rekao je Jagodić i dodao:

“Zasad idemo ovako – tri grupe po osam igrača, a golmani rade odvojeno. Na taj način ćemo iskoristiti ove prve dane da uradimo određena mjerenja igrača. Nadam se da ćemo uraditi i test na kovid-19 i da onda sa sigurnošću znamo s kim možemo da uđemo u ozbiljniji rad.”

On je istakao da svi u klubu čekaju da li će se prvenstvo nastaviti, te da će tim u narednim danima da radi kao da će se šampionat privesti kraju.

“Ako se desi drugačije, imamo četiri mikrociklusa po sedam dana koje ćemo odraditi”, kaže Jagodić.

Igrači su prošli kompletnu medicinsku proceduru, svi su zdravi jer su se tokom pauze pridržavali svih preporuka ljekara. Nakon dva mjeseca neplanirane pauze prijao im je rad s loptom.

“Nisu bili ni na terenu ni s loptom i to im je bilo teško. Očekujem da će odgovoriti na zahtjeve koji neće biti teški. Ipak, moramo biti oprezni, ne želimo povrede, a kada budemo znali šta će biti sa prvenstvom, aktiviraćemo jedan od planova koje smo spremili. Osnovni cilj je da napravimo uvod da bismo lakše radili u nastavku”, jasan je Jagodić.

Kapiten ekipe Stojan Vranješ je istakao da je trenirao dok je bio u karantinu, ali da mu je nedostajao rad s loptom.

“Drago nam je što smo konačno počeli s radom. Trebaće nam vremena da malo vratimo rutinu treniranja. Naravno, trebaće vremena i da se priviknemo na treninge u manjim grupama. Lično sam trenirao u karantinu, ali nedostajali su mi teren i lopta. Trebaće nam vremena da uđemo u neku optimalnu formu”, rekao je Vranješ.

UEFA je savezima dala rok do 25. maja za donošenje odluke o tome da li će se sezona završiti na terenu ili će biti prekinuta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!