PODRŠKA PRIVREDI ZA MART Uskoro spisak onih kojima će biti isplaćena pomoć iz Fonda solidarnosti

508

Rok do kojeg su privrednici u Srpskoj, kojima je u martu bilo zabranjeno da rade, mogli naknadno biti uvršteni na spisak za pomoć iz Fonda solidarnosti za obnovu RS je istekao, ali još postoji mogućnost da se neko dodatno nađe na ovom spisku.

Naime, svi oni kojima je u martu bilo zabranjeno da rade trebalo je do 11. maja da i Poreskoj upravi RS podnesu pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu poreza na dohodak i doprinosa na platu za mart, a ti zahtjevi se ovih dana obrađuju.

– Ukoliko, nakon obrade zahtjeva kod Poreske uprave RS, bude utvrđeno da su privredni subjekti i preduzetnici podnijeli zahtjev Poreskoj upravi, a nisu na spisku privrednih subjekata koji za to imaju pravo, zahtjev neće biti odbijen, već će nadležno ministarstvo uraditi dodatnu provjeru da li, u skladu sa odlukama glavnog republičkog štaba ili opštinskih kriznih štabova, imaju pravo na sredsta za mart.

Novi, dopunjeni spisak, biće uskoro objavljen na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva RS, te postoji mogućnost da će privredni subjekti i preduzetnici biti uvršteni, s obzirom na dopune koje su stizale od privrednih subjekata i nadležnih ministarstava – navode iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS.

Privrednike pozivaju da prate njihovu internet stranicu kako bi imali uvid u konačan spisak.

Da bi mogli da računaju na pomoć Vlade RS, odnosno da se za njihove radnike iz Fonda solidarnosti isplate porezi i doprinosi za mart, preduzeća, podsjećamo, moraju da budu uvrštena na ovaj spisak.

Spisak je prvobitno pripremilo ovo ministarstvo, a privrednike pozvalo da im se jave ako se nisu našli na spisku, a rad im je bio zabranjen u martu.

Ova podrška iz Fonda solidarnosti isplaćuje se shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!