ZA VRIJEME MISE U SARAJEVU DANAS dokumentarni filmovi posvećeni žrtvama terora NDH

629

Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) DANAS  će, kao odgovor na služenje mise za Blajburg u Sarajevu, emitovati niz dugometražnih i kratkometražnih dokumentarnih filmova posvećenih žrtvama stradalim od ustaškog terora za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske (NDH), rekla je Srni urednik Informativnog programa ove televizije Marijana Đurđević.

Đurđevićeva je najavila da će RTRS sa emitovanjem ovog programa početi od 12.15 časova.

– U filmovima koji su snimani u produkciji RTRS, između ostalog, prikazani su užasi i stradanja Srba, Jevreja, Roma i ostalih antifašista u ustaškim logorima smrti Jasenovac i Jastrebarsko – rekla je Đurđevićeva.

Ona je najavila da će biti prikazani dokumentarni filmovi “Zločin nad zločinima”, “Oproštaj kao kazna”, zatim emisija “Naslovi – Livno”, kao i serijal svjedočenja o stravičnim zločinima u ustaškim logorima za djecu, te i o posjeti Ante Pavelića Jasenovcu.

– U vrijeme dok u Sarajevu bude služena misa pripadnicima NDH stradalim u Blajburgu, RTRS će emitovati filmove o stravičnim zločinima koje su pripadnici fašističke Nezavisne Države Hrvatske činili nad Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima – rekla je Đurđevićeva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!