Znate li čemu služe rupice na All Star patikama?

293

Rijetki znaju da dvije rupice sa strane Converse All Star patika nisu samo modni dodatak niti služe samo da bi se stopala provjetravala.

Zapravo su vrlo korisne, otkrivamo kako…

Iako mnogi pretpostavljaju da te dvije rupice služe za ventilaciju, originalno su napravljene s drugom svrhom. Nekada su Converse All Star patike prvenstveno služile za igranje košarke, prenosi 24sata.hr.

Te rupice su dodate kako bi se patike mogla jače stegnuti oko noge, tako bi noge u njima bile stabilnije, a šansa za povredom manja.

Evo kako iskoristiti dvije rupice na tim patikama

Izvucite pertlu iz prve dvije rupe, provucite jedan dio kroz ta dva otvora sa strane, pa vratite. Stegnite i primijetićete da su vam se patike sa strane priljubile uz nogu.

Pogledajte u videu kako to napraviti.

Converse All Star patike javnosti su predstavljene 1917. godine. Od tada do danas, njihov dizajn se nije mnogo mijenjao. Možda je upravo to jedna od tajni zašto ih ljudi jednostavno obožavaju.

Postoji još jedan zanimljiv detalj iz istorije. Košarkaška ekipa SAD-a nosila je ovaj model patika na svojim prvim Olimpijskim igrama davne 1936. godine u Berlinu. Naime, prije te godine košarka nije bila olimpijski sport, prenosi culturehook.com.

Za tu prigodu dizajnirao ih je u to doba popularni košarkaš Čak Tejlor, ukrasio ih je američkom zastavom. Na olimpijskim igrama su osvojili zlato, a popularnost Converse All Star patika krenula je put visina.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!