Knjiga za djecu “Tajni život muzeja” besplatno na sajtu MSU Srpske

396
Knjiga za djecu “Tajni život muzeja” u izdanju Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske od danas je besplatna.

– U okviru digitalne kampanje koju je MSU Republike Srpske pokrenuo, odlučili smo da jedan dio naših aktivnosti usmjerimo i na najmlađu publiku. Prva knjiga za djecu o našem muzeju koju smo promovisali 10. februara 2020. godine povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, od danas će na našem veb sajtu biti besplatna – saopšteno je iz MSU.

Ćirilićnu, latiničnu i englesku verziju knjige “Tajni život muzeja” autorke Јelene Kojović Tepić, sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSU, možete da skinete u pdf-formatu na ovim linkovima:

Latinica – http://msurs.net/index.php/sr/biblioteka-i-arhiva-2/tajni-2

Ćirilica – http://msurs.net/index.php/csr/biblioteka-i-arhiva-5/tajni

Engleski – http://msurs.net/index.php/en/biblioteka-i-arhiva-4/secret

Uz besplatnu knjigu na sajtu je postavljeno i pet bojanki koje prate naraciju knjige o 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije.

Mališane koji budu vrijedni i oboje svih pet crteža, ali i potrude se i pošalju svoje originalne crteže na temu knjige biće nagrađeni originalnim izdanjem knjige “Tajni život muzeja“.

Knjiga “Tajni život muzeja” je 100. jubilarno izdanje MSU Republike Srpske, a prilagođena je za djecu od 5 do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji reprezentativni primjeri su predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini Muzej i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!