Učiteljica i đaci aplikacijom pobijedili razdvojenost

664

Učiteljica Gordana Gajanović iz Osnovne škole “Dositej Obradović” došla je na ideju da uvede online druženje sa svojim učenicima iz II1 odjeljenja ove škole.

Naime, ona je đake svog razreda povezala preko aplikacije Zoom, putem koje su u petak održali prvo 40-minutno druženje, u kojem su se ispričali jedni sa drugima.

“Jedni drugima smo nedostajali, i ja đacima, a i oni meni. Javila se  potreba i želja da se, iako smo odvojeni zbog situacije u vezi  sa virusom korona, vidimo i ispričamo jedni sa drugima”, priča za “Nezavisne” Gordana Gajanović.

Prema njenim riječima, na ideju je došla jer su formirali grupu na Viberu u kojoj su kontrolisali zadatke djece i njihove radove, te nakon nekog vremena poželjeli su da se vide jedni sa drugima.

“Na prvi čas se, nažalost, nisu uspjeli svi učenici uključiti zbog tehničkih mogućnosti. Plan je da imamo jednom sedmično razgovore, a još nismo odlučili da li će to biti petkom naveče ili subotom ujutro”, kazala je Gajanovićeva.

Dodala je da u ovoj teškoj situaciji izazvanoj virusom korona posebno treba obratiti pažnju na djecu i njihove emocije, koje su dosta bitnije od onoga šta će oni naučiti za ovaj period kako ne idu u školu.

“Prvih 40 minuta je prošlo bukvalno u pozdravljanju, i to toliko pokazuje koliko su nedostajali jedni drugima. Pokazivali su ko ima kućnog ljubimca i kakvog, te njihove radove u ovom periodu”, istakla je Gajanovićeva.

Zahvalila je roditeljima učenika koji su joj pomogli u realizaciji ove ideje, te pomogli da se II1, iako nema nastave, ponovo okupi, pa makar i online, i druži se.

“Ovo nije vezano za nastavu i nastavni sadržaj koji radimo preko Google učionice. Oni svakodnevno šalju svoje radove na koje ja dajem komentare i odgovaram. Ovo je samo druženje učiteljice i njenih đaka koji nedostaju jedni drugima”, zaključila je Gajanovićeva.

Jelena Kurtinović, majka jednog od 27 đaka ovog odjeljenja, rekla je za “Nezavisne” da iako je organizovan nastavni proces na TV-u i djeca svoje zadatke izvršavaju na vrijeme, postoji neka emotivna praznina u djeci jer ne viđaju svoje učitelje.

“Djeci jako nedostaju njihovi učitelji i ovo je odličan način da se ova distanca premosti. Ovo je neizmjeran doprinos ljubavi i požrtvovanosti koju im učiteljica pruža i mi smo joj veoma zahvalni na tome”, zaključila je ova majka.

(nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!