U Srpskoj dva nova slučaja, ukupno 348; Do sada izliječeno 65 lica

393
U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj povećan na 348.

Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 179 uzoraka, te da je prisustvo virusa potvrđeno kod dva lica.

– Riječ je o muškarcima srednje i mlađe životne dobi iz Banjaluke i Laktaša. Јedan je hispitalizovan u bolnici, a drugi će biti upućen u Studentski centar u Banjaluci – naveo je on.

Šeranić je poručio da nema mjesta za opuštanje i da se svi moraju pridržavati donesenih mjera.

– Bez obzira što imamo dvije pozitivne osobe od 179 testiranih, moram naglasiti da nije vrijeme za opuštanje. Trebamo se pridržavati svih preporuka. Struktura ovih 179 testiranja je vezana za zdravstvene radnike u Banjaluci, Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu te osobe iz lokalnih karantina – rekao je on.

Ministar je istakao da je do sada 65 lica izliječeno od virusa korona, od čega je 46 iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, tri iz Kneževa i po dvije osobe iz Modriče, Prnjavora i Čelinca.

 

Naveo je da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 6.773 osoba, dok je 14.991 lica izašlo iz nadzora.

– Kroz kontrolu je utvrđeno da građani juče nisu kršili obavezu kućne izolacije, što je dobro. I dalje treba da se držimo preporuka i da nastavimo kako smo radili i do sada – istakao je Šeranić.

 

Šeranić je podsjetio da je u Srpskoj do sada od posljedica virusa korona preminulo 12 lica.

Naveo je da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nalazi 37 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom formom od kojih je pet na respiratoru, u izolaciji je 10 osoba koje čekaju nalaze, a na staroj lokaciji Pulomlogije je smješteno 46 lica sa lakšom i srednjom kliničkom slikom.

Šeranić je dodao da su po tri pacijenta pozitivna na virus korona na liječenju u bolnicama u Doboju, Bijeljini i Zvorniku, a dva u Istočnom Sarajevu.

Kada je riječ o starosnoj strukturi pozitivnih na virus korona, Šeranić je rekao da ih je najviše u grupi od 30 do 64 godina starosti – 232, u starosnoj grupi između 65 i 74 godine ih je 29, a starijih od 75 godina 23.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!