Prijave za besplatne sjemenske pakete moguće i putem e-maila

527

Iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela pozvali su danas sugrađane da za prijave za besplatne sjemenske pakete, uz date brojeve telefona, koriste i e-mail: info@crusbl.org.

“Apelujemo na građane da imaju strpljenja jer su zbog velikog broja poziva, naše telefonske linije preopterećene. Do sada smo primili oko 200 prijava i ima još prostora za 250 prijava, jer je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS za područje Banjeluke obezbijedilo 450 paketa za sadnju povrća”, saopštili su iz Centra.

Napomenuli su da prijave primaju do srijede, 1. aprila, a prema postavljenim uslovima, potrebno je imati raspoloživu obradivu površinu od najmanje 500 kvadratnih metara (paket je dovoljan da podmiri sadnju povrća do te površine).

Kategorije koje imaju prioitet pri izboru su: višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i slično. Komercijalna gazdinstva ne mogu aplicirati za ove pakete.

Jedan paket za sadnju sadrži: vještačko đubrivo, sjemena i rasad osnovnih povrtarskih kultura.

Brojevi telefona Centra putem kojih se zainteresovani mogu prijaviti su: 051/ 433-623, 051/433-622, 051-433-621 i 051/433-636 ili putem elektronske pošte na adresu: info@crusbl.org.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!