Izložba ,,Na svilenim talasima” Helene Mijatović u Banskom Dvoru

519

U Malom izložbenom salonu Banskog dvora 11. marta (srijeda) 2020. godine u 19:00 časova biće otvorena izložba NA SVILENIM TALASIMA, Helene Mijatović.

Inspiracija za izložbu ,,Na svilenim talasima” autorki su more i zalasci sunca. Radovi su oslikani tehnikom akvarel i mixmedia na svili.
”Kroz boje i gest pokušavam izraziti emociju prema životu i apsolutnoj ljubavi, preslikanoj u moru… More koje pokreće sjećanja od djetinjstva do danas. Prikaz neprestane ljubavi bez obzira na životne tj. morske nevere i ljepote u svim prilikama i neprilikama. Kao svitanje, sumrak u oluji i zatišju, more je uvijek lijepo na svoj način, kao i život.” – Helena Mijatović.

 

O autorki:

HELENA MIJATOVIĆ je rođena 30.11.1968. Živi i radi u Banjaluci, gdje pohađa časove slikanja ,,tehnika na platnu i papiru” u školi Željke Pajić. Godine 1996. odlučuje se da ode u Njemačku, na edukaciju oslikavanja svile. Osnovna edukacija savladavanja tehnika slikanja na svili trajala je dvije godine. U periodu od 2003 – 2010. godine imala je niz samostalnih modnih revija oslikanih odjevnih predmeta. Po pozivu od Udruženja slikara Hrvatske na Pelješcu, izlaže svoje radove na izložbi slika na platnu, tehnika akril i akvarel na svili. Nekoliko puta je prolazila na konkursu za Međunarodnu izložbu ,,Žene slikari u Majdanpeku”, na kojoj učestvuje oko 60 zemalja.
Učestvovala je na Međunarodnoj izložbi u minijaturi u Beogradu 2016. godine. U Banskom dvoru 2017. godine učestvuje na književnoj večeri sa Isidorom Bjelicom, uz reviju svilenih marama i izložbu slika na svili. Izlagala je u Rimu na izložbi ,,Roma Artexpo Spring 2018.” U međuvremenu, tri puta je izlagala svoje radove u galeriji ,,Sonja Bikić”, na temu – „Moj grad: BanjaLuka“

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!