Sarajevo: Hospitalizovani Kinezi nemaju virus korona

453
Nalazi tri kineska državljana hospitalizovana u Kliničkom centar Univerziteta u Sarajevu, koji su testirani na virus korona, su negativni, prenose federalni mediji.

Nalazi su negativni, te bi kineski državljani koji su danas testirani trebalo uskoro da budu pušteni na kućno liječenje.

Generalni direktor Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović izjavila je da su u Kliniku dovezena tri kineska turista.

– Potrebno je da obavijestimo javnost o istini, jer smo primijetili da se šire dezinformacije o Kliničkom centru. Nije istina da su sa visokom temperaturom. Došli su sa simptomima prehlade, jedan sa simptomima gripa. Testirali smo ih i oni ne dolaze iz regije koja je blizu virusa. Nema nikakve dramatične slike – rekla je Izetbegovićeva danas na konferenciji za novinare.

Član Kriznog štaba i šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Rusmir Baljić izjavio je da je neminovno da će se virus korona pojaviti u BiH, ali da nema razloga za paniku.

– Više nije pitanje hoće li virus korona doći ili ne u BiH, jer hoće, ali spremni smo za to – rekao je Baljić na konferenciji za novinare.

Baljić je dodao da za virus korona trenutno nema terapije i da su u eksperimentalnoj fazi lijekovi koji eventualno djeluju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!