Kako mlijeko u prahu pomaže da poboljšate ton kože

566

Osim za pravljenje zdravog napitka, mlijeko u prahu takođe ima nekoliko pogodnosti i za ljepotu. Pošto je mlijeko u prahu obogaćeno laktozom, može se koristiti za negu kože kako bi se uklonile opekotine i tamne mrlje i na taj način ojačala koža. Takođe funkcioniše kao piling koji pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, čineći kožu zdravom i čistijom.

Sada se vjerovatno pitate kako možemo da koristimo mlijeko u prahu da poboljšamo ljepotu, zar ne?

Možete ga koristiti u obliku maski ili pakovanja za lice. Razmotrimo neke vijekovne tajne ljepote za koje je poznato da magično djeluju na kožu lica.

Kako koristiti mlijeko u prahu za čišćenje kože, ubijanje bakterija i uklanjanje mrtvih ćelija?

Uzmite 3 kašike mlijeka u prahu, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, malo bademovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Dobro pomiješajte sve sastojke. Mješavinu stavite na pamučnu gazu i stavite masku na lice. Ovo će pomoći u uklanjanju viška prljavštine sa kože. Ostavite smjesu na 15 minuta i zatim isperite hladnom vodom. Ponovite ovo svaki dan kada se vratite kući nakon dugog napornog dana.

Za poboljšanje tona kože

Kao što je ranije pomenuto, mlijeko sadrži praškastu laktozu koja pomaže u poboljšanju tona kože zbog čega postaje svjetlija. Uzmite 1 kašičicu mlijeka u prahu i dodajte kurkumu u prahu i dobro pomiješajte. Primjenite na lice i vrat. Ostavite pola sata i isperite vodom nježno masirajući. Koristite ovu masku svaki dan dvije nedjelje da biste dobili bolje rezultate.

Za suvu kožu

Uzmite mali komad banane i ispasirajte je. Dodajte 1 kašiku mlijeka u prahu i dobro promiješajte. Nakon miješanja, nanesite ovu smjesu na lice. Pustite da odstoji 20 minuta i zatim isperite čistom vodom.

Da uklonite tamne mrlje

Mlijeko u prahu reaguje kao piling i pomaže da se oslobodite mrtvih ćelija i mitisera. 2 kašike rendane kore narandže stavite u posudu i dodajte 2 kašike mlijeka u prahu i dovoljno vode da napravite finu pastu. Primjenite ovu pastu na lice i vrat. Operite hladnom vodom nakon 30 minuta. Uradite to dva puta nedjeljno.

Za uklanjanje kreme za samopotamnjivanje

Najbolje rješenje je primeniti sirovo mlijeko u prahu. Ali, možete probati sa drugim sastojcima za bolje rezultate. Uzmite 2 kašike mlijeka u prahu. Dodajte pola paradajza i napravite finu pastu pomoću blendera. Primjenite ovu pastu na lice ili gdje god želite da uklonite „ten od sunca“. Ostavite 30 minuta i isperite vodom. Ponovite ovo dva puta nedjeljno.

(Ženski Magazin)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!