Finalno veče tradicionalne manifestacije održaće se VEČERAS u Narodnom pozorištu RS

359

Redakcija “Saobraćaj i mi” u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Auto-moto savezom i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, organizuje jubilarnu 20-tu po redu manifestaciju “Izbor automobile godine u Republici Srpskoj”

Procedura izbora se provodi shodno pravilima i kriterijima koji se primjenjuju u Evropi, zemljama na prostoru bivše Jugoslavije, te u Federaciji BiH. Ovaj put,izmedju 12 nominovanih modela od strane distributera, stručni žiri će izabrati prestižni automobil za nastupajuću 2020 godinu u Republici Srpskoj.

Istovremeno upoznavanje sa novim auto modelima otvara mogućnost predstavljanja najsavremenijih tehničko-tehnoloških sistema koji u znatnoj mjeri utiču na povećanje saobraćajne bezbjednosti, te posebno na zaštitu čovjekove okoline kroz afirmaciju visokih ekoloških standarda koji se odnose na emisiju izduvnih gasova.

Izbor najpopularnijeg automobila na entitetskom nivou, izmedju ostalog omogućuje saradnju Republike Srpske sa organizatorima sličnih manifestacija, te najdirektnije uključenje u medjunarodne asocijacije ove sve popularnije i masovnije aktivnosti .

U okviru ovogodišnjeg biranja najautomobila za tekuću 2020 godinu pored realizacije izbora automobile godine , pod pokroviteljstvom Republičkog pedagoškog zavoda , realizovaće se i preventivna aktivnost “Saobraćaj u očima djece” u kojoj djeca školskog uzrasta svojim fotografijama I video prilozima ukazuju na probleme u saobraćaju na putu od kuće do škole I nazad. Radovi sa najkvalitetnijim porukama, najaktivnija škola I nastavnik biće nagradjeni posebnim nagradama koje je obezbjedila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Prigodan program tradicionalne manifestacije je večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske sa početkom u 20 časova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!