Biljke koje pomažu tokom sezone grijanja

1537

Suv vazduh nezaobilazan je dio sezone grijanja, koji sa sobom donosi probleme disajnog sistema. Protiv ovog problema možete se boriti na prirodan način uz pomoć biljaka koje ovlažuju vazduh.

Ove će vam biljke biti od velike pomoći:

Čempres

U Japanu se smatra svetim drvetom, jer se vjeruje da se u njemu skupljaju duše preminulih. Ovo zimzeleno drveće vlaži vazduh i upija nečistoće u domu. Neki tvrde da umanjuje simptome migrene i glavobolje. Zauzvrat traži hlad i redovno zalivanje.

Svekrvin jezik

Čini čudesne stvari: osvježava vazduh, proizvodi velike količine kiseonika i neutralizuje štetne materije iz sintetičkih materijala. S obzirom da zadržava vlagu u svojim listovima, ne treba je često zalivati. Ne traži mnogo pažnje, pa je možete smjestiti u bilo koji kutak doma.

Fikus

Jedna od najpopularnijih kućnih biljaka s obzirom da vlaži vazduh, ispunjava ga kiseonikom, neutralizuje toksine i viruse i upija dosta prašine. Najbolje uspijeva u domovima s mnogo prostora, a traži i stalnu hladovinu.

Lozica

Ova se biljka ponaša poput bršljana – svojim lišćem brzo obuhvati prostor oko kojeg raste, te se uzdiže prema svjetlosti. Brzo se prilagođava suvom vazduhu i postepeno ga ovlažuje.

Kalanhoa

Ova biljka s Madagaskara je stvorena za stanove sa suvim vazduhom. U listovima zadržava vlagu i pomaže regulisanju svježine u svojoj okolini.

Spatifilum

Vjeruje se da ova biljka donosi ljubav u dom, pa je neki nazivaju ženskom srećom. Ne samo da spatifilum isušuje višak vlage u vazduhu i reguliše klimu u prostoru, već i uništava buđ.

Kavovac

Ona isušuje višak vlage, a vazduh ispunjava prekrasnim tropskim mirisom.

Mirta

Mirta je simbol mira i užitka. U prošlosti su ljudi vjerovali da je ova biljka sveta. Mirta uklanja višak vlage iz okoline i ubija mikrobe iz vazduha.

Lovor

Simbol pobjede, slave i veličanstva. Voli hlad, vlažan vazduh i darežljive količine tople vode. Uklanja višak vlage iz vazduha, a njegovi osušeni listovi oplemeniće ukus brojnih jela u kuhinji.

Stablo limuna

Limunovo stablo ispunjava vazduh fantastičnim citrusnim mirisom, a istovremeno uklanja višak vlage iz svoje okoline. Sadrži velik broj ljekovitih materija i steriliše prostor oko njega, piše Zadovoljna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!