Vodovod i kanalizacija za dvije ulice u Vrbanji

488

Gradonačelnik Igor Radojičić i v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lice i migracije  Marko Aćić potisali su danas ugovor o izgradnji vodovoda i kanalizacije u dvije ulice u naselju Vrbanja.

Prema ugovoru, radi se o izgradnji vodovoda u ulicama Mis Adeline Irbi i Đurđevdanskoj, gdje živi povratnička populacija a za koje je dio sredstva, odnosno 60.000 KM, obezbjedio Sekreterijat, a dio će izdvojiti Grad Banja Luka kroz predstojeći projekt vodosnadbijevanja pod nazivom „Voda 2“.

  • Pored toga, razgovarano je o realizaciji više projekata koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova ove populacije u našem gradu, te o programima stambenog zbrinjavanja koje vodi Republički sekretarijat za oko 150 porodica – rekao je Radojičić.

On je precizirao da se tih 150 stambenih jedinica odnosi na izbjegla i raseljena lica koji će moći rješiti svoje stambene pitanje kroz zajedničke projekte Grada i Sekretarijata.

Istovremeno, Aćić je najavio da će u martu biti useljena 48 stana u Kuljanima, te najavio nove projekte na izgradnji stanova i kuća u gradu za ovu populaciju.

  • Izabran je projektant za zgradu od 50 stanova u naselju Ada, za šta je obezbjeđeno 2,8 miliona KM dok će Grad obezbjediti građevinsku dozvolu za ovaj objekat – rekao je Aćić.

Pored toga, Aćić je najavio gradnju 53 kuće na više lokacija u gradu u kojima će takođe biti smještene interno raseljene porodice i Srbi iz Hrvatske.

  • Nadam se da će ovi stanovi i kuće biti završeni u 2021. godini – zaključio je Aćić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!