Etno senzacija za Pravoslavnu novu godinu

511

Etno senzacija – očekuje sve koji odluče da Pravoslavnu novu godinu dočekaju u Banjoj Luci. Najpoznatija etno grupa iz Srbije „Iskon“ održaće koncert 13. januara, u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Uz pratnju na tradicionalnim instrumentima Dejana Anđelovića, Nikole Birača, Ognjena Šućura, Nebojše Brdarića i Balše Pešikana, specifični i upečatljivi  ženski vokali Milanka Nastasović i Olja Njaradi predstaviće se, po prvi put, publici u Banjoj Luci.

Kako navode iz ovog Ansambla, nastali su 2001. godine i od tada tragaju za zaboravljenim zvucima izvorne muzike. Oživjeli su mnoge pjesme i dali im svoj pečat. Osnovu muzike ovog ansambla čine bogati muzički stilovi Balkana, a na njihovom repertoaru uglavnom su pjesme iz Srbije i Kosova i Metohije, ali i iz Makedonije, Bugarske i sa ovih prostora.

Inače, program te večeri počinje u 20 časova kada će nastupiti ANIP „Veselin Masleša“, od 21 do 22 časa planiran je nastup Gradskog tamburaškog orkestra, a zatim koncert etno grupe „Iskon“ iz Subotice, koji će trajati sve do 23.30 časova.

Tačno u ponoć predviđen je moleban povodom Pravoslavne nove godine, odnosno Nove godine po Julijanskom kalendaru.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!