Džošua ponovo prvak svijeta u teškoj kategoriji

188

Britanski bokser Entoni Džošua jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Amerikanca Endija Ruiza i ponovo postao svjetski šampion teške kategorije.

Novi (stari) svjetski šampion u boksu zove se Entoni Džošua, a sudije su glasale 118-110, 118-110 i 119-109.

U prvoj rundi boks meča održanog u smo vidjeli da je Džošua počeo nešto sramežnije i Ruis je bio taj koji je diktirao tempo, ali je momenat nepažnje bio dovoljan Džošui da zada jak kroše i “pocepa” Ruizu arkadu.

Nije Ruis djelovalo kao neko koga je to previše brinulo, pa je zadao dva dobra direkta, ali je Džošua počeo sjajno da se kreće i da to kombinuje prednjim direktom, pa je osvojio i rundu broj dva.

U trećoj rundi uopšte nije bilo dileme ko je bio bolji. Džošua je zadao 18 udaraca, naspram 9 Ruisovih. Posebno se izdvaja udarac u tijelo koji je Ruis primio u samom finišu treće runde.

Ruis se napokon probudio i to u rundi broj četiri. Savršeno je tempirao udarce i našao pravu distancu. Na njegovu žalost, Džošua je to brzo pročitao i vratio već u narednoj rundi, ali je Endi uvukao Entonija u svoj tip borbe i zasluženo prisvojio šestu rundu.

Do kraja borbe, Endi Ruiz je uspio da dobije samo jednu rundu. Svaku njegovu grešku kažnjavao je Džošua, nije mu dozvoljavao da se približi, držao ga je na distanci i sjajno se kretao što je bilo sasvim dovoljno da povrati titulu svetskog prvaka teške kategorije.

srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!