Sutra u Domu omladine „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“

535

Interaktivna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, u produkciji Nevid teatra iz Banje Luke, biće izvedena 3. decembra na sceni Doma omladine sa početkom u 18.18 časova.

Kako su saopštili iz Nevid teatra, priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svijet.

Višenagrađivani autor iz Nevid teatra, Marko Dukić, je autor teksta i reditelj, a u predstavi potpisuje i koreografiju. Kostimografkinje su Maja Mirković, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade za kostim i Biljana Tegeltija Bojanić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju kostimografiju „Joakim Vujić“ u paru sa Majom Mirković. Njih dvije su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljiljana Šiniković. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, a vajar saradnik Bojan Mikulić.

Na svom gostovanju širom BiH, Nevid teatar je do sada izveo predstavu u: Mostaru, Tuzli, Doboju, Usori, Travniku, Kiseljaku, Kreševu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bugojnu i Banjoj Luci.

Ulaznice se mogu rezervisati putem aplikacije „BL TEATAR“, na email: nevid.teatar@gmail.com ili na broj telefona: 065/741-363.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!