“S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA”, Izgradnja dnevnih centara za djecu sa posebnim potrebama

1118

Kampanja za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” počinje 01. decembra, a donatosko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RS Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Srpske, M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan u periodu od 01. do 31. decembra ove godine. Pozivom na navedeni humanitarni broj gradjani će u ovom periodu biti u mogućnosti da podrže akciju sa 1 KM, a tokom donatorske večeri biće u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koji podržavaju akciju.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će ovogodišnja humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” biti posvećena izgradnji dnevnih centara za djecu sa posebnim potrebama u Banjaluci i Trebinju.

Akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” pokrenuo je bivši predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i već desetu godinu organizuje je kabinet predsjednika Republike.
Zahvaljujući ovoj akciji do sada je prikupljen novac za djecu oboljelu od malignih bolesti i dijabetesa, za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju i autizmom, sa rijetkim genetskim bolestima, te djeci sa poteškoćama pokreta.
Novcem prikupljenim u ovoj akciji sagrađeni su Roditeljska kuća i Centar za prevenciju razvojnih teškoća za majku i dijete, a obezbijeđena je i podrška Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.
(Glas Srpske)

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!