Više ranjenih u napadu nožem u Hagu

562
epa06158688 Police evacuate concert venue Maassilo because of a terrorist threat, in Rotterdam, the Netherlands, 23 August 2017. The concert in Rotterdam of US band 'Allah-Las' was canceled. EPA-EFE/ARIE KIEVIT

Nekoliko ljudi povređeno je danas u holandskom gradu Hagu u napadu nožem u ulici poznatoj po brojnim prodavnicama, saopštila je holandska policija, a prenosi Rojters.

Incident se ,kako se navodi, dogodio tokom šoping-manije u robnoj kući tokom trajanja Black Friday, a policija traga za muškarcem između 45 i 50 godina starosti, prenosi BBC, pozivajući se na lokalne medije.
Takodje, sličan napad dogodio se juče i u Londonu, u blizini Londonskog mosta kada je naouružani muškarac nožem ubadao prolaznike. U incidentu su ubijene dvije osobe, dok je policija brzo likvidirala napadača.
Mediji prenose da je policija pozvana nakon što je prva osoba ubodena.
Britanska policija saopštila je da, iz predostrožnosti, tretira incident na Londonskom mostu kao “povezan sa terorizmom” i potvrdila da je upucala muškarca.

S druge strane, Skaj njuz prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je u incidentu ubijena najmanje jedna osoba koja nije napadač.

 

(Srpskainfo)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!