Lejla Tanović ispisala istoriju biciklizma

515

Lejla Tanović rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama, u Italiji. Najbolja biciklistkinja BiH sa 490 UCI bodova sezonu je okončala na 71. mjestu svjetske rang-liste, što je najbolji bh. plasman svih vremena.

Članica Biciklističkog kluba Puls Sarajevo u Srbiji je ispisala istoriju kao prva koja je osvojila četvrtu uzastopnu titulu prvakinje Balkana. Vlasnica je i jedanaest titula državne prvakinje te pobjednica gran prija Banjaluka, gdje je predstavnicu Njemačke ostavila iza sebe za više od 10 minuta.

Slavila je i na Trofeju Srbije, C2 trci Otok u Hrvatskoj i C2 u Beogradu. U riznici medalja dodala je i srebro sa UCI C2 trke Logos Srbija, te isto odličje osvojeno na C1 trci u Vodicama. Bronzana je bila na etapnoj trci u Kosta Blanki, a ima osvojena i dva zlata iz Pakoštana i Metkovića.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!