Povratak u velikom stilu Citroëna C4

706

Treća generacija francuskog kompakta uvodi značajne stilske novosti, a nastaće na tehnologiji Peugeot 208 i Opel Corsa, kao preteča za novi Peugeot 308.

Prvi Citroën C4 predstavljen je 2004., kao nasljednik modela Xsara i tehnološki srodan s Peugeotom 307.

Simpatičan i funkcionalan “francuski Golf” pamti se po neobičnom volanu s nepomičnim centralnim dijelom i zakretnim obručem uz standardnu 5-vratnu verziju proizvodio se i neobičan 3-vratni polukupe.

Na kineskom tržištu je iz njega izvedena limuzina C-Quatre. Model druge generacije, predstavljen 2008., na zajedničkoj platformi PSA PF2, bio je srodan s 308 te premium modelom Citroën DS4 (kasnije DS4).

Proizvodnja je zaključena 2018. u Kini se još uvijek proizvodi limuzinski C-Quatre i nije dobio nasljednika te se govorilo kako se zauvijek povlači. Sada se najavljuje preokret, “na krilima”, moći novostvorene alijanse PSA-FCA, a skicu donosi Autozeitung.de.

Stvara se na platformi CMP (Common Modular Platform) na istoj bazi na kojoj su već stvoreni Peugeot 208 i Opel Corsa, iako je novi C4 za pola klase veći auto.

Tehnološki će dakle biti na poznatim PSA-osnovama, a stilski donosi novosti koje bi se mogle prenijeti i na druge modele iz game. Očekuje se u oktobru 2020. na salonu u Parizu.

(autoportal.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!