Srbija sa Ukrajinom na kraju kvalifikacija za EP

541

Fudbalska reprezentacija Srbije igra od 15 časova protiv Ukrajine poslednji meč u kvalfikacijama za Euro 2020. Da bi se plasirali na to takmičenje, “orlovima” neophodna pobjeda uz kiks Portugalaca u Luksemburgu.

Kao po nekom nepisanom pravilu, srpski fudbaleri loše igraju u kvalifikacijima za Evropska prvenstva.

Tako bi i ovoga puta “Orlovi” mogli da ostanu bez plasmana na prvenstvo Starog kontitneta.

Istina, pred poslednji meč sa Ukrajinom u Beogradu (prvi meč dva tima na početku ciklusa ubedljivo je pripao Ukrajincima – 5:0), šanse i dalje postoje ali one relano nisu velike.

Naime, izabranicima Ljubiše Tumbakovića za kvalifikovanje na šampionat biće potrebna bilo kakva pobeda nad Ukrajinom, ali i kiks Portugalije u Luksemburgu (nerješeno ili poraz).

Realno gledano, šanse da se tako nešto Ronaldu i ekipi dogodi su minimalne, te će naš nacionalni tim morati šansu za plasman na Euro 2020 da potraži preko Lige Nacija, na završnom turniru C divizije koji se igra u martu naredne godine.

“Šanse su nam minimalne za plasman, ali rezultat koji treba da ostvarimo nama je interesantan. Ima tu stvari koje treba da se nadgrade ako želimo da napravimo taj pomak”, rekao je selektor Tumbaković uoči meča.

“Svakako da je taj poraz dodatna motivacija za Srbiju, ali u kvalifikacijama su bitni bodovi. Lepo je kad se pobedi tako ubedljivo, ali tri boda su važnija. Čeka nas utakmica dva ravnopravna tima, imamo svoje motive, želimo bodove, baš kao i Srbija”, istakao je selektor Ukrajine Andrej Ševčenko.

Meč Srbija-Ukrajina, u kojem će srpski igrači imati motiv da se revanširaju za bolan i ubedljiv poraz na početku kvalifikacija, počinje u 15 časova na stadionu “Rajko Mitić”, uz radio (RB1) i tekstulani prenos na našem portalu.

Grupa B

17. 11.

Srbija – Ukrajina 15.00
Luksemburg – Portugalija 15.00

Tabela: Ukrajina 19, Portugalija 14, Srbija 13, Luksemburg 4, Litvanija (+1) 1

(rts.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!