Šta bolje čisti šoferšajbnu – tečnost za čišćenje ili voda?

532

Bilo da je u pitanju zimska ili ljetnja sezona, šoferšajbna zahtijeva predano održavanje od snijega i ekstremne vrućine.

Mnogi vozači ostavljaju čišćenje šoferšajbne čistoj šansi, ali zaboravljaju da će se vremenom na njoj nakupiti prašina, lišće i mnoge druge prljavštine koje će poslije biti gotovo nemoguće skinuti.

A kako biste to spriječili, dajemo vam informacije o tome da li je šoferšajbnu bolje čistiti tečnošću za nju ili vodom.

Šta je bolje

Ako živite u kraju gdje su temperature konstantno tople, onda brzo možete da radite sa vodom kako bi vam stakla bila čista.

Međutim, važno je zapamtiti da obična voda ne sadrži istu snagu čišćenja kao tečnost za čišćenje šoferšajbne. Ona sadrži sastojke koji ne samo da čiste prašinu, već i mnoge druge stvari koje mogu da završe na šoferšajbni.

Značajna prednost vode jeste njena cijena, ali u njoj nemate odgovarajuća sredstva za čišćenje, i zalediće se na niskim temperaturama. Tečnost za čišćenje sadrži brojne elemente koji bez problema mogu da izađu na kraj sa svim nečistoćama.

Većina njih u sebi sadrži metanol i alkohol, a neke imaju i antifirz kako bi mogle da se bez problema koriste i na minusu.

1. Tečnost za čišćenje

Ova tečnost sadrži posebne hemikalije koje pomažu da šoferšajbna bude čista i oslobođena prašine.

Ipak, ove tečnosti mogu da budu štetne za ljude i životinje zbog hemikalija koje se u njima nalaze, a oštećenja može da pretrpe i boja i gume na kolima.

2. Zašto izabrati tečnost za čišćenje šoferšajbne

Uprkos pojedinim štetnim elementima, ova tečnost mnogo bolje čisti od vode, a znamo koliko je opasno voziti sa prljavom šoferšajbnom.

Pritom, baš zbog ekoloških problema koje mogu da stvore, mnoge kompanije su prešle na blage hemikalije koje daju iste rezultate.

(Telegraf.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!