Dobar tempo radova u Priječanima, klizište najveći problem

523

Izgradnja saobraćajnice za Priječane i sanacija velikog klizišta u blizini puta, vrijedna 1,2 miliona KM, intenzivirana je ovih dana, u nastojanju da se iskoriste povoljne vremenske prlike kako bi što veći dio posla bio obavljen do zime.

U ovoj fazi radova, građevinci su fokusirani na rješavanje najvećeg izazova ovog projekta – klizišta u dužini od oko 200 metara, koje je pokrenuto još prije nekoliko godina. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve,  u okviru sanacije klizišta, trenutno se radi na izradi „temeljne nožice od kamenog materijala za izradu gambionske konstrukcije koja će predstavljati podlogu za izradu saobraćajnice“.

  • Kad se riješi problem sa klitištem, biće stvoreni uslovi za dalju izgradnju saobraćajnice prema Priječanima. Da podsjetim, radi se o veoma ozbiljnom klizištu,  dužine oko 200 metara koje je oštetilo saobraćajnicu i predstavljalo stalnu prijetnju da prekine saobraćajnu komunikaciju prema Priječanima – ističe Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, uz novu saobraćajnicu, gradi se kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. U ovogodišnjoj fazi radova, biće sanirano klizište i izgrađeno novih 500 metara puta, nakon što je prošle godine izgrađen jedan kilometar ovog puta na potezu od bolnice u Trapistima do „Lovačkog bara“.

Vrijednost sanacije klizišta i izgradnje puta iznosi 1,2 miliona KM. Radovi, koji su otvoreni polovinom prošlog mjeseca, trebalo bi da budu završeni u roku od 200 dana.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!