SJEĆANJE NA LEGENDARNOG MARIJANA BENEŠA “Šampionski nokaut” 13. novembra u Banjaluci

762

Grad Banjaluka ima čime da se podiči, šta da pokaže i cilj svih nas je da što više velikana i klubova pokažemo široj javnosti kako bismo motivisali naše mlade sportiste da u budućnosti rade što kvalitetnije.

Poručeno je to uoči održavanja manifestacije „Šampionski nokaut“, posvećena boks legendi Marijanu Benešu, a koja će se održati 13. novembra u 19 časova u dvorani Boriku.

Banjaluka ovim događajem obeležava 40 godina kako je Beneš osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u boksu.

– O Benešu je ispričano dosta toga, ali naš cilj jeste da ga dodatno predstavnimo mladim ljudima. Jedan od načina kojim smo želeli da iskažemo zahvalnost Marijanu Benešu je mural koji smo izradili ispred Sportske dvorane „Borik“. I Banjaluka i region su kada se pomene ime Marijana Benešea definitivno nepodeljeni – rekao je direktor sportskog centra Borik Nenad Talić.

Bivši bokser Slavije Dragan Batar je istakao da je Beneš u ringu pokazao kakva je ličnost bio, rizičan za druge ali i za sebe i nikada nije priznavao da postoji neko bolji od njega.

– Poznajem ga od prvih bokserskih dana. On je bio čovek sa dobrom dušom, a u ringu je bio drugačiji, izgledao je kao ris i nije tada poznavao nikoga. To je odlika izuzetno velikog borca. Od mene je 1969. godine preuzeo kapitensku traku i mislim da se o njemu može govoriti isključivo u superlativu – naveo je on.

Zamenik gradonačelnika Srđan Amidžić je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da je obaveza grada da neguje ono što su radili naši velikani.

– Naše je da stvaramo infrastrukturu i uslove kako bi se stvarali novi šampioni. Mi trebamo da se zahvalimo porodici koja na ovakav način nastavlja meč Marjana Beneša. O ovakvim šampiona se ne treba govoriti u prošlom vremenu jer oni ostavljaju trag i kada nisu sa nama. Žao mi je što se mladi, a to je možda i naša greška, ugledaju na neke druge idole, a ne na one poput Marijana Beneša. On je boksovao onako kako je živeo. Bio je izuzetno prijatan čovek i mi želimo da pokažemo zašto je on bio tako veliki – kazao je Amidžić.

Marijan Beneš je preminuo prošlog septembra u 68. godini.

– U moje ime i u ime porodice želim da se zahvalim Gradu Banjaluka što će organizovati jednu divnu manifestacij i to sa ljubavlju. Na ovaj način moj otac nastavlja da živi. Iako on nije sa nama ovakve stvare nas čine sretnim. Znam da bi on bio jako srećan što je sa nama. Hvala još jednom svima na podršci – rekla je kćerka banjalučkog boksera Žanet Beneš.

(srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!