„Mali poslovi“ u 36 mjesnih zajednica

560

Uređenje okoline na području Borika 1 i 2, nabavka i ugradnja klupa za sjedenje na Starčevici, nabavka školskih stolica za OŠ „Dositej Obradović“ u Obilićevu 2…

Ovo su samo neki od 36 „malih“ projekata, koje su kandidovale mjesne zajednice, a čija je realizacija u toku ili je nedavno uspješno okončana.

-Uz ove, izdvajamo i nabavku računarske opreme za mjesne zajednice Srpske toplice, Bronzani majdan, Kola, Šimići, Mišin han, Drakulić i Nova varoš, što je svakako preduslov za buduće umrežavanje mjesnih zajednica, te značajno za ukupno jačanje informaciono-tehnološkog kapaciteta Grada Banja Luka – rekli su iz Odjeljenja za opštu upravu i dodali da je svaki projekat vrijednosti do 2.500 KM.

Kako su istakli, ovo su projekti mjesnih zajednica na uređenju prostora za koje su uspješno provedeni postupci javnih nabavki i zaključeni ugovori o realizaciji.

-Projekti za preostalu 21 mjesnu zajednicu će biti predmet ponovne javne nabavke, jer ugovori nisu zaključeni iz razloga što u prethodnom postupku nije bilo ponuđača ili su iz nekog razloga odustali od zaključenja ugovora – pojasnili su iz Odjeljenja za opštu upravu.

Kako je najavljeno, Grad Banja Luka će naredne godine planirati više sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora, tako da bi svaka MZ umjesto dosadašnjih 2.500 KM mogla računati na 3.000 KM po projektu.

Inače, „malim“ projektima uređenja prostora i nabavke potrebne opreme u banjalučkim mjesnim zajednicama, nastoji se u svakoj od 57 MZ pokušati riješiti sitniji problemi. Sve predložene popravke i intervencije predložili su sami mještani, odnosno njihovi predstavnici u savjetima mjesnih zajednica. Ovaj projekat, provodi se od 2017. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!