Verona kažnjena zbog rasističkih uvreda Baloteliju

483

Fudbalski klub Verona je kažnjen djelimičnim zatvaranjem tribina zbog rasističkih uvreda upućenih napadaču Breše Mariju Balotelliju.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije je donijela odluku da zatvori samo dio tribina na stadionu Verone zbog incidenta koji se dogodio u subotu na utakmici protiv Breše.

Prema toj odluci, na jednom meču će biti zatvoren dio tribina s kojeg su upućene rasističke uvrede. Navijači koji imaju sezonske karte za taj dio tribina mogu kupiti običnu kartu i sjesti na drugo mjesto.

U odluci Disciplinske komisije se navodi da je kazna izrečena jer su “rasističke uvrede jasno utvrđene”, dodajući kako se kazna ne odnosi na ostale tribine, jer je s tih dijelova stadiona upućen aplauz i iskazana podrška Baloteliju odmah nakon incidenta.

Verona je danas popodne takođe objavila da su Luki Kasteliniju, vođi Veroninih ultrasa, zabranili ulazak na stadion na sve utakmice kluba sve do juna 2030. godine zbog toga što je tokom jednog intervjua više puta uputio rasističke uvrede Baloteliju.

Verona je u 11. kolu Serie A kod kuće pobijedila Brešu s 2:1, ali je meč obilježio rasistički incident na tribini domaćih navijača koji su na rasističkoj osnovi vrijeđali Balotelija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!