Šeranić skratio brkove i bradu, počelo obilježavanje Movembera

770

Brijanjem i skraćivanjem brkova i brade počelo je obilježavanje ovogodišnjeg Movembera, a među gostima koji su podržali ovu akciju bio je i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić..

“Ono što stalno govorimo i ponavljamo u Narodnoj skupštini RS, a to je promocija i prevencija očuvanja zdravlja. Upravo zato sam i došao da podržim 1. Novembar koji se smatra mjesecom muškog zdravlja, koji se prije svega odnosi na prevenciju karcinoma testisa i prevenciju karcinoma prostate, i da tako kažemo prevenciju suicida kod muškaraca koji se dešava širom svijeta”, rekao je Šeranić.

Ministar je dodao da mu je drago što postoji ovakva inicijativa i u Republici Srpskoj, i što postoje ljudi koji žele da promovišu ove vrijednosti.

“Ovdje je suština u promjeni svijesti i to je nešto za šta se i ja zalažem. Moram reći da smo usvojili jedan dokument koji se odnosi na strategiju prevenciju očuvanja seksualnog zdravalja i upravo ova akcija je nešto što sprovodi neke projekte koje smo donijeli”, naglasio je Šeranić.

Organizatori “Movembera”, ispred Neformalnog Udruženja građana “Super brke” su istakli da je ovo sedmi put kako su Super brke u misiji obilježavanja ovog značajnog datuma.

“Ovo je sedmi put kako organizujemo “Movember”. Svake godine govorimo o tome, ovo je svjetski pokret i ove godine, kao i svake godine podižemo stvari na viši nivo. Ove godine imamo i podršku ministarstva, a sa nama je i ministar koji je obrijao svoju bradu u znak podrške. Ovo je velika pobjeda za nas “Super brke” u gradu, i očekuje nas veliki broj dešavanja ove godine. Krajem mjeseca se završava naša akcija, i biraćemo Super Brku, u “Pauzi” će biti aukcija fotografija brka, a i ove godine nam dolazi Lepi Brka Nenad Gladić koji će napraviti jednu zanimljivu radionicu u Delta planetu, gdje će cijeli dan kuhati razna jela, koja će se moći kupiti i sav prihod će ići u Brkin fond”, rekao je Filip Jakovljević ispred Udruženja Super brke.

„Superbrke“ tokom novembra mjeseca organizuju niz aktivnosti koji pored buđenja svijesti o raku prostate i testisa ima i humanitarni karakter. Ove godine novčana sredstva u takozvani „brkin fond“ prikupljaju se za Dalibora Jokića (1977) iz Trna, koji je otac troje djece i bori se sa ovom bolešću pet godina i Mirela Kovača (1987) iz Gradiške. Njihova materijalna situacija je jako teška i u saradnji sa Univerzitetsko-kliničkim centrom u Banjaluci ekipa koja stoji iza akcije želi bar malo olakšati borbu sa ovom bolešću.

nezavisne.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!