Grad pravi fudbalsko igralište sa vještačkom travom

580

Gradski fudbalski klubovi, koji se muče sa nedostatkom vlastitih kapaciteta za treniranje, dogodine će dobiti novi, savremeni fudbalski teren sa vještačkim travnjakom. Izgradnju novog igrališta, koje će biti locirano u blizini tržnog centra „Delta planet“, odnosno u produžetku parka za pse, finansiraće Grad Banja Luka, koji je i incijator ovog projekta.

U okviru priprema za realizaciju projekta, za nekoliko dana biće raspisan tender za prvu fazu izgradnje igrališta, vrijednu 230.000 KM. Prva faza izgradnje obuhvatiće grube građevinske radove kao što su iskopavanje zemljišta, postavljanje tampona i odvodnju oborinskih voda.

  • Nakon toga, planirano je da dogodine postavimo vještačku travu, nakon čega bi teren bio spreman za upotrebu – ističu iz Odjeljenju za komunalne poslove, koje vodi aktivnosti na izgradnji novog igrališta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je da su se odlučili na ovaj korak nakon što je nekoliko fudbalskih klubova u gradu iskazalo potrebu za novim mjestom za treniranje, pošto im postojeći kapaciteti nisu dovoljni.

  • Ideja je da terenom upravlja Sportski centar „Borik“ i da teren bude na raspolaganju svim klubovima koji imaju veći broj članova u svim selekcijama, a koji nemaju dovoljno termina za treniranje na vlastitim terenima – istakao je Radojičić.

Istovremeno, iz Odjeljenja za komunalne poslove napominju da se u budućnosti, pored ovog terena, planira izgradnja još jednog fudbalskog terena sa atlestkom stazom, o čemu su predstavnici Grada već razgovarali sa rukovodstvom FK Borac.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!