Tipsarević: Da sam birao kako ću završiti karijeru…

542
Srpski teniser Јanko Tipsarević u petak uveče zvanično je završio profesionalnu karijeru. Tipsarević je u Stokholmu odigrao svoj posljednji meč na ATP turu i nakon 17 godina ide u zasluženu penziju.

Јanko je u četvrtfinalu turnira u prestonici Švedske izgubio od Јuičija Sugite iz Јapana sa 6:2, 4:6, 7:6 (7-4), u susretu u kojem je spasao čak devet meč lopti!

– Da sam birao način na koji ću završiti karijeri, izabrao bih ovaj – da završim ostavljajući sve na terenu. Pamtiću ovaj trenutak do kraja života – rekao je Tipsarević.

On je na taj način simbolično završio karijeru koju su obilježili maratonski mečevi i velike borbe sa najvećim igračima u istoriji.

Nekada osmi igrač planete karijeru je završio sa 288 pobeda i 257 poraza u singl konkurenciji i četiri osvojene titule.

– Vidim da pokušavate da me rasplačete, ide vam od ruke – obratio se publici u Stokholmu koja ga je ispratila ovacijama.

– Osjećam se srećno, ponosno, tužno. Ogromna je količina pomiješanih emocija u ovom trenutku… Iako sam nevjerovatno tužan sada, radujem se sljedećem poglavlju svog života – rekao je.

Nažalost, tokom čitave karijere je imao velikih problema sa povredama, ali mu to nije umanjilo želju za radom i napredovanjem u tenisu.

– ATP igra izuzetnu ulogu u mom životu i ogroman dio moje budućnosti. Vidim sebe kako ostajem povezan sa ovim prelijepim sportom – zaključio je Tipsarević.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!