Radionice namjenjene za djecu omogućavaju da učeći o internetu i društvenim mrežama, djeca bolje upoznaju sebe

702

Fejsgrup je program radionica namjenjen za djecu (14-15) koji omogućava da, učeći i razgovarajući o internetu i društvenim mrežama, djeca bolje upoznaju sebe.

Svi znamo koliko su internet i društvene mreže postale važan dio života djece i odraslih. Ove radionice upravo tu važnost koriste kako bi motivisale djecu da stiču vještine emocionalne inteligencije, nenasilne i asertivne komunikacije, ali i da osnaže svoje kapacitete da prepoznaju i adekvatno reaguju na nasilje, bilo na ulici ili na internetu.

KAKO?
Iz našeg iskustva znamo da je ponekad teško motivisati djecu da pričaju o emocijama, komunikaciji i sl. Zbog toga smo upravo te pojmove zamijenili sa pojmovima sa interneta i društvenih mreža.

Tako ćemo diskutujući o emotikonima i stikerima, pričati o stvarnim emocijama, kako nastaju, zašto su nam važne, koje volimo da koristimo, a koje ne. Pričajući o Viberu i Messengeru, mi ćemo obrađivati stilove komunikacije, a analiziranjem Viber grupa bolje ćemo razumijeti stvarne vršnjačke grupe u kojima su djeca. Ragovor o “selfijima” će ustvari biti upućen na to kako djeca doživljavaju sebe, šta im se sviđa a šta bi voljeli da promijene.

Ovakvih paralela je veoma mnogo kroz čitav Fejsgrup program

CILJ?
Ovim radionicama želimo da pomognemo djeci da bolje razumiju sebe, svoje misli i osjećanja, naročito u kontekstu interneta i dešavanja na društvenim mrežama.

Nasilje na internetu (cyberbullyng) je sve više prisutan problem, zbog kojeg djeca osjećaju različita neprijatna osjećanja i patnju. Naše radionice su upravo usmjerene na to da djeca prepoznaju ta osjećanja, prepoznaju radnje koje im ne odgovaraju i zatim reaguju kako bi se zaštitili.

Radionice će se održavati u prostoru MZ STARČEVICA utorkom počevši od 22.10.2019. godine.u terminima od 18:30 do 20:00

Pozivamo roditelje da se prijave na UVODNU RADIONICU gdje ćemo detaljnije predstaviti program rada i odgovarati na sva pitanja u vezi sa djecom i internetom

UVODNA RADIONICA za roditelje će se održati 15.10.2019. sa početkom u 18:00

Prijavite se
– u inboks naše stranice
– info@novageneracija.org
– 051 923 270

Učešće je potpuno BESPLATNO, a broj mijesta je ograničen.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Vidimo se 🙂

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!