Roman o Tesli preveden na arapski

560

Roman “Tesla, portret među maskama” Vladimira Pištala, preveden je na arapski jezik i objavljen kod uglednog izdavača “Nun pablišing” u Kairu, saopštila je izdavačka kuća “Agora”.

Ovo djelo je ostvarilo veliki uspjeh poslije nagrade NIN-a 2008. godine i priznanja Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu.

Potom je postalo dio obaveznog programa za osnovne škole i gimnazije u Srbiji, a objavljeno u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Ovaj roman u SAD je imao tri izdanja.

Roman “Tesla, portret među maskama” je preveden na 16 jezika, a pratilo ga je i zvučno izdanje na srpskom i engleskom jeziku.

Vladimir Pištalo je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. NJegova najpoznatija djela su romani “Tesla, portret među maskama”, “Milenijum u Beogradu” i “Venecija”, koji su već prevedeni, na desetak svjetskih jezika.

Rođen u Sarajevu 1960. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a doktorirao na Univerzitetu Nju Hempšir u SAD na temi višestrukog identiteta srpskih iseljenika – srpskom, američkom i jugoslovenskom.

Radi na Beker koledžu, u Vusteru, Masačusets, gdje predaje svjetsku i američku istoriju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!