Predstavljen SUV sa najvećim ekranom

742

U Kini su toga itekako svesni, pa su odlučili da ponude model koji jednim svojim detaljem izlazi iz okvira svega do sada viđenog. Ime mu je Byton, tačnije M-Byte, a njegov je najveći. Naravno, misli se na ekran koji ovdje i bukvalno zauzima cijelu komandnu tablu.

Ovo je prvi serijski automobil na svijetu sa digitalnim kokpitom od nevjerovatnih 48 inča! I kreće u proizvodnju, a Kinezi će ga prodavati i u Evropi.

Plan je sljedeći. Kineski startup namerava da prve primerke ponudi kupcima polovinom 2020. na domaćem tržištu, a onda će koji mjesec kasnije pokušati i na evropskom tlu. Prve narudžbe u Evropi počeće da primaju tokom slejdeće godine.

Byton je trenutno u trci sa vremenom. Fabrika u Nanjingu još nije dovršena, a do sada je već primljeno 50.000 rezervacija.

Ovako veliko interesovanje ne treba da čudi jer ovaj SUV na papiru nudi zaista puno. Osim ogromnog ekrana tu su još dva dodatna displeja, 7 i 8-inčni, a multimedija uključuje glasovne i gestovne komande.

Osnovna verzija ima elektromotor od 272 KS, koji pogoni zadnje točkove, a sa baterijama kapaciteta 72 kWh nudi autonomiju u vožnji do 360 km.

Postoji i 4WD verzija sa dva elektromotora (ukupne snage 408 KS) i baterijama kapaciteta 95 KWh uz radijus kretanja od 435 km. I naravno, podržava sve punjače uključujući onaj od 150 kW.

Najavljeno je da će početna cijena ovog SUV-a na evropskom tržištu iznosti 45.000 evra, piše index.hr.

Pogledajte video sa frankfurtske premijere ovog modela:

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!