“ODLIV KADROVA” Od zdravstvenih ustanova na području Srpske ZATRAŽENI PODACI O ZAPOSLENIMA

577

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je resorno ministarstvo zatražilo od svih zdravstvenih ustanova da dostave podatke o tome koji profil zdravstvenih radnika, sa koliko godina radnog staža i na kojem radnom mjestu je napustilo tu ustanovu.

Odgovarajući na pitanje novinara u Bijeljini o “odlivu kadrova” u ovoj oblasti, Šeranić je rekao da je prije desetak dana zatraženo od svih zdravstvenih ustanova da dostavi podatke u vezi sa ovim pitanjem.
Šeranić je naveo da je veoma teško doći do zvaničnih podataka s obzirom na to da komore, koje su zadužene za pitanja zdravstvenih radnika, “nemaju ni zakonski osnov da prate, uslovno rečeno, takvu vrstu migracija”.

-Mi smo zatražili od svih javnih zdravstvenih ustanova da nam dostave jasne podatke koja vrsta zdravstvenog radnika, koji profil, sa koliko godina radnog staža i na kojem radnom mjestu je napustilo javnu zdravstvenu ustanovu, te da vidimo u kojem pravcu su se kretali – dodao je Šeranić.

On je naveo da treba sagledati da li su to zdravstveni radnici koji su otišli u drugu zdravstvenu ustanovu, a koji su ipak ostali u Republici Srpskoj, ili su to oni koji su napustili Srpsku.
– Shodno svim tim podacima koje zdravstvene ustanove budu dostavljale moći ćemo da planiramo određene mjere, odnosno u kojem pravcu ćemo ići i na koju ciljnu grupu, te na koji način ćemo djelovati – rekao je Šeranić.
On je napomenuo da je to proces koji traje jer nije isto prikupiti podatke od domova zdravlja sa manjim brojem zaposlenih i onih, kao što je Klinički centar Republike Srpske, koji ima 3.000 zaposlenih.
– Stoga, treba malo i sačekati i pažljivo odraditi ovaj posao – rekao je Šeranić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!